lauantai 3. maaliskuuta 2012

Miten meidän oikein kävi?

Hyvin kävi, totesi Krista Kiuru kolumnissaan (Uusi Aika 17.2.). Valtioneuvosto päätti säilyttää Niinisalon varuskunnan ja SAMK Kankaanpään taidekoulun. Joskaan viime mainittu ei ollut päätös vaan vasta SAMKin ylläpitäjän perusteltu vastaus OKM:n esitykseen. Tulee mieleen entisen miehen kysymys pikkutunneilla: "Mihin tää taksi menee?". Aivan aiheellinen kysymys, kuljettajahan se viime kädessä päättää mihin autonsa ohjaa, vaikka asiakas kuinka olisi antanut suunnan ja koordinaatit. OKM:llä on ohjat käsissään ja nähtäväksi jää mihin aloituspaikkapaketti päätyy. Pääsiäiseen mennessä tiedetään.

SAMKin vastaus OKM:lle otettiin vastaan maakunnan lehdistössä hyvinkin positiivisin sanamuodoin. "SAMK:n hallitus on ainakin upeasti koonnut rivinsä ja liputtaa taiteen ja kulttuurin puolesta" toteaa Satakunnan Kansa (SK 17.2.) pääkirjoituksessa. Länsi-Suomen (LS 16.2.) pääkirjoituksessa todettiin ratkaisun olleen oikea: "Nyt esitetyt ratkaisut vahvistavat osaltaan kummankin kaupungin parasta osaamista koulutuksessa". Juuri tähän pyrittiin.

PS. Kristalle vielä tarkennus, SAMK Oy:n hallitus ei vähentänyt aloituspaikkoja hoitotyön puolelta. Tarve olisi jopa lisätä.

1 kommentti:

  1. Niin moni meistä luulee tietävänsä. Kun lukee lehtien kommentteja (mm.), ihmettelee, mistä käsitykset on saatu. Ettäkö toimittaja tietäisi, mikä on minkäkin yksikön vahvinta osaamista. Mistäköhän näitä mielipiteitä oikein tuotetaan? Jotkut kyllä surutta "tietävät" oikean suunnan, ihan kysymättä asiaatuntevilta. Kuten Uusikylä Hesarissa kirjoitti: ymmärrystä ei voi ostaa. Valitettavasti.

    VastaaPoista