maanantai 19. maaliskuuta 2012

Up the HILL

Mitä sanoisitte, jos opintoja voisi harjoittaa missä vain vaikka mökillä. Ja silti tuntisi ja näkisi kuuluvansa luennolle. Oman tietokoneen ruudulla näkisi niin opettajan kuin oppilaat ja vielä opetusmateriaalinkin. Voisi tarkkailla muita opiskelijoita ja silti muita häiritsemättä ja koko ajan opetusta kuunnellen (ja katsellen) voisi käydä vaikka jääkaapilla. Tarvittaessa voisi kysyä tarkentavia kysymyksiä opettajalta ja kaikki luennolla olevat kuulisivat sekä kysymyksen että vastauksen.  Opettaja voisi kirjoittaa kaavioitaan "liitutaululle" ja kaaviot piirtyisivät kaikkien oppitunnilla olevien ruudulle riippumatta siitä missä päin maailmaa opetusta seuraa.

Vielä sitä ei saa mistään kaupasta, mutta SAMKin Huittisten toimipaikassa on kehitetty aikuiskoulutuksen tarpeisiin juuri tällaista verkkoluennon järjestelmää. Kehitystyö on tehty yhteistyössä kansainvälisten toimijoiden CISCOn ja IBM:n kanssa. Järjestelmä on prototyyppinä valmis nimellä HILL.

Kokeilin systeemiä itse ja osallistuin luennolle Porin kaupungintalolta aivan tavallisen läppärin kanssa kytkettynä aivan tavalliseen mokkulaan. Luento pidettiin Huittisissa. Läsnäolon tunne oli etäisyydestä huolimatta voimakas. Esitin luennon aikana muutaman huomautuksen ja kysymyksen ja ne noteerattiin aivan kuin olisin ollut osa luentosalissa istuvaa yleisöä.

Sanoisin että HILLillä on edessä loistava tulevaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti