torstai 18. syyskuuta 2014

Kampus I: Sopimus

Sopimus vahvistaa myyntitapahtuman, tai minkä tahansa diilin, ja erittelee yksiselitteisesti ja yksityiskohtaisesti sopimuksen ehdot. Yksinkertaisimmillaan sopimus on kuitti myyntitapahtumasta. Monimutkaisemmat sopimukset alistetaan molempien osapuolien päättävien elimien hyväksyttäväksi. Varsinainen sopimus varmennetaan aina molempien sopimusosapuolien valtuuttamien henkilöiden allekirjoituksin.

Tänään Satakunnan Kansa uutisoi SAMKin neuvoteltavana olevasta Porin kampuksen sopimuksesta. Toimittaja kysyi minulta eilen miksi sopimuksen valmistuminen on viivästynyt alkuperäisestä aikataulusta. Onko asiassa joitain ongelmia? Vastasin, että kyseessä on erittäin laaja sopimus, ja siitä syystä, vailla mitään erityistä syytä, sopimusneuvottelut ovat vieneet kauemmin kuin mitä alunperin ennakoitiin. Erityisen laajaksi sopimuksen tekevät kampuksen laajuus ja monimuotoisuus sekä sopimuksen poikkeuksellisen pitkä aikajänne, 20 vuotta. Omalta kannaltamme kantava neuvottelutavoite on ollut varmistaa sopimuksen ja tarjouspyynnön vastaavuus.

Samanaikaisesti sopimusneuvottelujen kanssa on edennyt kampuksen suunnittelu erityisesti alkuperäisessä tarjouksessa tunnistettujen kehittämistarpeiden osalta. Tämä on tuonut prosessiin oman hitausmomenttinsa. Omiin resursseihimme nähden tämä hanke on kokonaisuutena ottaen valtava. Täytyy kunnioittaen todeta miten sitoutuneesti ja itseään säästelemättä omat henkilömme sekä Porin kaupungin meille lainaamat henkilöt ovat tähän hankkeeseen paneutuneet.

Porin kampuksen vuokrasopimus tulee SAMK Oy:n hallituksen käsittelyyn ja päätettäväski 15.10. Allekirjoitetun sopimuksen käsittely Porin kaupungin takauksen osalta alkaa kaupunginhallituksessa 20.10. ja päätös näiltä osin on tarkoitus tehdä kaupunginvaltuustossa 27.10. Vuokrasopimus kaikkine hanketta määrittelevine liitteineen on valmistuessaan julkinen asiakirja.

Rakentaminen alkaa vanhojen rakennusten purulla vuodenvaihteessa. Sitä ennen minulla on tarkoitus käsitellä kampuksia, niin Porin kuin Rauman, useissa kirjoituksissa, joista tämä on ensimmäinen, Kampus I.


PS (22.9.2014): Olen saanut muutaman kommentin "Anonyymiltä" koskien Tiedepuiston kampuksen laboratoriotiloja. Kommentit sisältävät mielestäni pääosin perätöntä ja harhaanjohtavaa tietoa. Koska en vielä ole varsinaisesti käsitellyt blogissani tulevaisuuden laboratoriotiloja, en julkaise niitä tässä vaiheessa. Pyydän esittämään kommentit, jos ne ovat vielä ajankohtaisia, reilusti omalla nimellänne varustettuna laboratoriotiloja koskevaan kirjoitukseen. Jatkossa en julkaise kuin poikkeustapauksissa nimettömänä esitettyjä kommentteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti