perjantai 27. tammikuuta 2012

Hallituksen pohdintaa

Keskiviikkoiltana SAMK Oy:n hallitus jatkoi keskustelua koulutustarjonnan vähentämisestä. OKM on 5.10.2011 palautteessaan esittänyt 142 aloituspaikan leikkaamista, sisältäen nuorten koulutuksesta koko kulttuurin alan koulutuksen sekä vähennyksiä sekä liiketoiminnan että tekniikan koulutuksesta. Vähennyksen määrä ei tuntuisi olevan se päällimmäinen kysymys. Työnjako Porin ja Rauman välillä sen sijaan vaatii jatkopohdiskelua.

Auki ovat edelleen kysymykset siitä miten tällä hetkellä kaupunkien välillä päällekkäiset koulutusohjelmat, hoitotyö sekä kone- ja tuotantotekniikka, olisi järkevintä järjestää. Lähtökohtana koulutustarjonnan profiloinnissa on ollut, että päällekkäisyyttä koulutustarjonnassa ei enää jatkossa olisi. Profiloinnin tulisi perustua ennen kaikkea seutukuntien vahvuuksiin ja työvoiman tarpeen tyydyttämiseen. 


Hallitus haluaa käyttää kaiken käytettävissä olevan ajan saavuttaakseen parhaan mahdollisen ratkaisun. Eilen sovittiin yksi ylimääräinen kokouskin, jotta voidaan tuoda lisämateriaalia käsittelyyn vielä ennen ehdotuksen hyväksymiseen ajateltua viimeistä kokousta. Ehdotus tulee toimittaa OKM:lle viimeistään 17.2.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti